Wageningen - Muziek bij de Buren

DECEMBER 2017

Zondag 10 december van 12:00 tot 18:00

Huiskamerfestival Muziek bij de Buren Wageningen gaat van start
Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Wageningen

Op zondagmiddag 10 december 2017 presenteert Wageningen voor de tweede maal wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren is dat de optredens plaatsvinden in minstens 30 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Wageningen en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat Wageningen op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Wageningse muzikaliteit en gastvrijheid.

Nationale Muziek bij de Burendag
Muziek bij de Buren is gestart, zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar tegelijkertijd leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Vorig jaar vonden er namelijk 1287 optredens plaats in 429 huiskamers verspreid over acht Nederlandse steden. Op 10 december 2017 zullen, tijdens deze Nationale Muziek bij de Burendag, deuren opengaan in maar liefst vijftien steden, waaronder Wageningen.

Meedoen met Muziek bij de Buren?
Enthousiaste inwoners van Wageningen kunnen zich vanaf 11 september opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Inschrijven kan tot en met 13 oktober via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

Organisatie Muziek bij de Buren Wageningen
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Wageningen is in handen van enkele betrokken bewoners i.s.m. THUIS Wageningen en wordt ondersteund door meerdere lokale partners als: Junushoff, bblthk en Popcultuur Wageningen. Samen maken wij op 10 december van Wageningen één grote huiskamer.
Praktische informatie
Locaties: diverse huiskamers in Wageningen
Datum: zo 10 december 2017, 12:00 -18:00
Andere deelnemende steden: Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Sneek, Uden, Velp, Vlaardingen, Arnhem en Zwolle.
Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nl